♥ Att lägga en sotig makeup!

Sotiga ögon har varit populärt i evigheter, och är det fortfarande. Den sotiga looken kan vara läskig att ge sig på, så här kommer en liten “how-to” guide för att hjälpa dig åstadkomma den rätta sotiga looken.

1. Börja så klart med att grunda ordentligt med primer och puder!

2. Lägg därefter en snygg highlighter som passar med den eventuella färg du tänkt ha på skuggan tex vit eller guldskimrig.

3. Ta en välvässad svart, brun eller grå, mjuk kajalpenna. Med svart blir det “the real thing.” Make Up Stores kajalpennor är perfekta för sotig sminkning (dock lite för mjuka för “vanligt” ändamål).

4. Lägg en bred kajalrand från ögonvrån ut till kanten. Den behöver absolut inte vara rak eller snygg,men se till att få in kajal mellan fransarna och på undersidan av ögonlocket för att inte få massor av små hudfärgade områden mitt i det svarta.

5. Ta en halvtunn pensel som är ganska hård (mårdhår är bra) och tona försiktigt i små rörelser fram och tillbaka tills du har smetat ut all kajal på hela locket. Behöver du mer så lägg på mer kajal. Se bara till att det är ordentligt täckt upp till globlinjen.

6. Välj sen en valfri ögonskugga som passar till dina ögon. Har du blå är det snyggt med brunt, har du bruna är det snyggt med svart och har du gröna är det snyggt med mörklila. Dessa är självklart bara exempel; pröva dig fram och se vad som passar med smycken, hårfärg och kläder förstås. Använd samma mellansmala borste och lägg ett lager över allt det svarta. Tona försiktigt uppåt en liten bit över globlinjen.

7. Vill du ha väldigt sotigt och dramatiskt så ta mörkbrun eller svart skugga längst fransarna.

8. Ta sen en bred pensel med lite ljus highligter och låt den möta den mörka skuggan ungefär på mitten, lite beroende på vad du har för form på ögonen.

9. Sen är det dags för undersidan. Lägg helt enkelt kajal inne i ögat, ta två lager. Dra kajalen längst fransarna i en tunn linje. Ta samma smala pensel och tona på samma sätt med antingen helsvart skugga eller samma som du har på ögonlocket.

Tänk på att det kan se väldigt mycket ut när du står vid spegeln, men ska man ha en riktigt dramatisk klassisk sotning som man ser på Hollywoodspökena så krävs det mycket kajal och mycket skugga.

10. Lägg sedan på rikligt med svart mascara både på de nedre och övre fransarna.

Glöm inte att fylla i brynen ordentligt.

Läppalternativet KAN vara riktigt knallröda läppar med massa gloss för en riktig glammig nattklubbskänsla. Men till vardags är det snarare ett ljust gloss som gäller.

 

(Jag läste det här på en makeup artists sida, så det är egentligen inte mitt tips, jag för det bara vidare till er som vill läsa :)


Kommentarer
Postat av: elina

Hej, jag har nyligen gjort en ny blogg, med bara fotografier. Jag är ung och vill gärna veta vad du tycker om bilderna, ta en titt! Kram , elina

2009-06-03 @ 22:02:23
URL: http://nilssonelina.blogg.se/
Postat av: Fattybom

Jättebra tips där! :)

2009-06-03 @ 22:07:52
URL: http://fattybom.blogg.se/
Postat av: elina

sv: tackar!bra med sminktips!

2009-06-03 @ 22:18:34
URL: http://nilssonelina.blogg.se/

Kommentera mitt inlägg här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser)

Adress till din blogg/hemsida:

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0